De afgelopen periode is hard gewerkt aan het verder uitwerken van het woningbouwplan op de huidige locatie van de Christus Dienaarkerk. Inmiddels hebben we het plan gedoopt tot Ambachtshof en zijn er fraaie nieuwe impressies gemaakt.

Met het project Ambachtshof krijgt u de unieke kans om in het centrum van Zoeterwoude-dorp te wonen. De Ambachtshof wordt gerealiseerd op de hoek van de Kerklaan, Ambachtsherenweg en Van Swietenstraat, waar nu nog de Christus Dienaarkerk staat, binnen 200 m afstand van de Dorpsstraat.

In de Ambachtshof worden 12 eengezinswoningen gerealiseerd en 8 appartementen. De woningen worden zeer duurzaam en gasloos en zijn daarmee klaar voor de toekomst. Zo krijgen de woningen een (bodem) warmtepomp, vloerverwarming en –(top)koeling, een warmte-terug-win ventilatiesysteem en zonnepanelen. In combinatie met de hoge isolatiewaarden die toegepast worden, zullen de energielasten laag zijn.

De eengezinswoningen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 128 m2 tot circa 146 m2. Alle woningen hebben een diepe tuin met een gunstige zonligging. Wilt u nog meer ruimte in uw woning? Dan heeft u de mogelijkheid gebruik te maken van diverse opties om de woning te vergroten. U kunt daarbij denken aan een uitbouw op de begane grond aan de achterzijde van 1,20 m of 2,40 m diep, een erker aan de voorzijde van de woning of een dakkapel op de zolderverdieping. De 8 tweekamerappartementen worden gerealiseerd in een kleinschalig appartementengebouw met 3 verdiepingen en hebben een compacte indeling met voor elk appartement een balkon of een tuin.

Momenteel worden de verkoopstukken voorbereid om naar verwachting eind van dit jaar of begin volgend jaar te kunnen starten met de verkoop van de woningen. Inmiddels is het plan aangemeld op Funda als plan in voorbereiding. U kunt zich via Funda inschrijven voor de woningen.

Klik hier op Funda om u direct voor Ambachtshof aan te melden.

Uiteraard kunt u ook direct contact met de De Makelaars Jenné I Baars I Jenné uit Zoetermeer opnemen, tel. 079 3238838 of per email info@demakelaars.nu.